< Gå tillbaka

Resesällskapet som kan rädda semestern.

Vi reser till fjärran destinationer som aldrig förr. Enbart Thailand tar emot 400 000 svenskar per år. Men ju mer spännande och avlägsna destinationer, desto större risk för att magen kommer i olag och semestern får tillbringas på toaletten. Men med rätt förberedelser kan risken minskas eller till och med helt utebli.

”Turistmage” är ett globalt fenomen. Så fort vi rör oss över en kontinent, eller mellan kontinenter, rör vi oss också mellan olika bakteriekulturer. Detta innebär omställningar och främmande bakterier som plötsligt når magen och tarmarna, främst via mat och dryck. Statistiken visar tydligt att detta är ett utbrett problem. Man räknar med ca 50 000 fall av ”turistmage” runt om i världen – varje dag!

Riskerar en vecka på toa

Risken för ”turistmage” varierar kraftigt. Vissa resemål har låg risk, medan andra destinationer är så riskutsatta att häften av alla resenärer riskerar att drabbas. Det är framförallt mat och dryck som är orsaken till besvären, och i en tredjedel av fallen är det den lika välkända som fruktade E-coli-bakterien som stör tarmfloran. Resultatet blir i värsta fall en vecka på hotellets toalett med åtföljande magkramper och illamående.

Den unika jästsvampen från Asien

Så länge människan har sökt sig ut i världen har magproblem i samband med främmande bakterieflora drabbat resenären. En fransk vetenskapsman som arbetade i Asien, Henri Boulard, intresserade sig extra mycket för problemet, och lyckades 1923 isolera en tropisk jästsvamp med egenskaper man tidigare saknat och som snabbt blev ett ovärderligt resesällskap. Upptäckaren fick ge namn åt jästsvampen som idag är mycket välkänd under namnet S. boulardii.

Oerhört väldokumenterad

Under åren har vetenskapliga studier dokumenterat S. boulardii oerhört väl. Bara på google kan man finna över en halv miljon träffar. Idag finns S. boulardii i den nya reseprodukten LactiPlus Travel.

En reseförpackning värd namnet

Förutom S. Boulardii, innehåller LactiPlus Travel ett brett spektrum med levande mjölksyrabakterier, vilket inneböär att de goda bakterierna fördelar ut sig över hela tarmsystemet. Alla bakteriestammar är väldokumenterade och väldefinierade av det världsledande forskningsföretaget inom probiotika, Lallemand Health Solutions.

Med en kapsel om dagen får man enkelt i sig både S. boulardii och ett brett spektrum mjölksyrabakterier. Bättre resesällskap i necessären kan man knappast tänka sig!

LactiPlus

Läs mer om Lactiplus tillverkning, karakterisering m.m.

Visa alla