< Gå tillbaka

Orolig mage

Störningar i mag-tarmkanalen – eller ”orolig mage” – är dessvärre ett utbrett problem idag. Ibland rör det sig om sjukdomstillstånd som funktionell dyspepsi och IBS, vilket 20-30% av befolkningen i västvärlden drabbas av vid något tillfälle. Symtom kan vara smärta och obehag som uppstår när man äter, att man alltför snabbt känner sig mätt, brännande känsla i maggropen, illamående, halsbränna, diarré och/eller förstoppning.

Men det finns också vardagligare magproblem hos en utbredd del av befolkningen. Det rör sig om ballongmage, orolig mage, gaser, bullrande mage, magknip eller en uppblåst känsla.

Detta kan bero på att matsmältningssystemet inte fungerar som det ska och att tarmsystemet inte är tillräckligt stimulerat. LactiPlus är framtaget för att kunna bidra till en bättre matsmältning. I LactiPlus har levande mjölksyrabakterier kompletterats med kalcium som har en dokumenterad effekt på matsmältningsenzymernas funktion. Och matsmältningsenzymernas viktiga arbete sker redan i munnen, fortsätter ner i magsäcken och ut i tarmsystemet. Fungerar matsmältningen är förutsättningarna för at man ska slippa ”orolig uppblåst mage” väsentligt bättre.

LactiPlus

Läs mer om Lactiplus tillverkning, karakterisering m.m.

Visa alla